Muz bitkisinin yetişebilmesi için öncelikle uygun şartlar sağlanmalıdır.
Bimuz seralarını kurarken toprak seçimine dikkat edip, muz bitkisi için doğru toprak seçimiyle gerekli analiz ve toprak hazırlığını yaparak dikimlerini gerçekleştirmektedir. Yaptığı analiz sonucuyla doğru zamanda doğru gübreleme metoduyla üretim yapmakta olan Bimuz, doğum yapan muzların bağlama işlemlerini ve genel tımar işlemlerini bitkinin sağlıklı gelişimine göre yapmaktadır.
Bimuz ürettiği muzlarını raf ömrü uzun, renk, koku, tat ve aroma bakımından kalitesinin en yüksek düzeyde olacağı dönemde hasat etmekte, üreticilerede bu konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir.
Tam otomasyon sistemli 500.000 m2 üzerine 280.000 m2 modern seralarımızda yüksek kaliteli muz ağacı yetiştirilmektedir.
Üretimi yapılan muzların hasatından sonra tesis içerisinde tartım, yıkama ve ebatlama işlemlerinden geçerek karton kutulara istiflenerek paketlenir.
Yapay zeka otomasyon sistemleri ile donatılmış 3.500 m2 modern binamızda, her periyotta 288.000 ton sarartma yapılabilmektedir.
Ortaya çıkan nihai mahsül, kullanılacağı ve talep göreceği alanlara uygun şekilde sunularak pazarlanmaktadır.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 850 bin ton muz tüketilen iç piyasanın 250 bin tonunun Antalya'dan sağlandığını açıkladı.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın, iki yıl sonra Türkiye'nin en büyük muz üreticisi haline geleceğini bildirdi.
Antalya Valisi Karaloğlu'ndan turizmcilere 'kimse tesisine ithal muz koymasın' çağrısı
Türkiye’nin En Büyük Muz Üreticisi Olacağız
MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Kaymakam Dr. Mustafa Yiğit ile birlikte Türkiye’nin en büyük muz sarartma ve paketleme tesisi olan Bimuz tesisini ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.