Üretimden pazarlamaya
bimuz®


Üretim

  • Muz bitkisinin yetişebilmesi için öncelikle uygun şartlar sağlanmalıdır.
  • Bimuz seralarını kurarken toprak seçimine dikkat edip, muz bitkisi için doğru toprak seçimiyle gerekli analiz ve toprak hazırlığını yaparak dikimlerini gerçekleştirmektedir. Yaptığı analiz sonucuyla doğru zamanda doğru gübreleme metoduyla üretim yapmakta olan Bimuz, doğum yapan muzların bağlama işlemlerini ve genel tımar işlemlerini bitkinin sağlıklı gelişimine göre yapmaktadır.
  • Bimuz ürettiği muzlarını raf ömrü uzun, renk, koku, tat ve aroma bakımından kalitesinin en yüksek düzeyde olacağı dönemde hasat etmekte, üreticilerede bu konuda ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir.

Paketleme

  • Üretimi yapılan muzların hasatından sonra tesis içerisinde tartım, yıkama ve ebatlama işlemlerinden geçerek karton kutulara istiflenerek paketlenir.
  • Ticari şeffaflıkla tartılan muzlar 3 aşamalı olarak yıkanır ve ebatlanır. Tüketicinin genel ihtiyacına göre ebatlara ayrılan muzların üzerine Bimuz etiketi yapıştırılarak içerisine etilen gazı girebilecek şekilde delikler bulunan poşetlerin içerisinde eşit miktarda etilen gazı alabilecek şekilde dizayn edilen karton kutulara zarar görmeyecek bir şekilde ve titizlikle istiflenir.
  • Daha sonra bu kutular paletler üzerine istiflenerek sarartma işlemi için sarartma odasına alınır.

Sarartma

  • Yapay zeka otomasyon sistemleri ile donatılmış 3.500 m2 modern binamızda, her periyotta 288.000 ton sarartma yapılabilmektedir.
  • Sarartma odalarına alınan muzlar sarartma işlemi için Bimuz'un kendi ekiplerince özel olarak geliştirdiği bir şekilde depolanır. Bu odalarda depolanan muzlar otomasyon ile çalışan ve sentetik etilen gazı uygulayan cihazlar ile bilgisayar kontrolünde sarartılmaktadır.
  • Sarartmaya konulan muz, marketlerin isteğine göre 3 ile 5 gün içerisinde sarartma odasından çıkarılır.

Pazarlama

  • Ortaya çıkan nihai mahsül, kullanılacağı ve talep göreceği alanlara uygun şekilde sunularak pazarlanmaktadır.
  • Marketlerin belirtmiş olduğu ihtiyaçlarına göre sarartılan muz; lojistik sürecinde geçireceği zamanda dikkate alınarak paketler halinde sarartma odasından çıkarılarak tırlara yüklenir ve tüketici ile buluşmak üzere marketlere gönderilir.
  • Paketlenip, sarartılan yıllık yaklaşık 30.000.000 kg yüksek kaliteli muz meyvesi ulusal faaliyet gösteren zincir marketler, büyük illerde oluşturulan bayi ağına kayıtlı toptan hal dükkanları ve turistik otel işletmelerinden oluşan müşteri portföyümüze hizmet etmektedir.
  • Marketlere gönderilen ve tüketiciye ulaşan muzların takibini de yapmakta olan Bimuz tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra şikayet ve önerilerinede önem göstermekte ve her an ulaşılabilir olmaktadır.

Tesisimizde kısa bir
gezinti bimuz®

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük entegre tesisi.


+90 242 522 4689


Email info@bimuz.com.tr